Jag älskar motljus!!

Jag har en förkärlek till att fota i motljus. Att se känslor flöda tillsammans med ljuset ger mig rysningar! Det är något som präglar mina bilder, finns det möjlighet att boka in en fotografering i soluppgång eller solnedgång då rycker det i mitt hjärta.

Att fotografera motljus behöver inte var så klurigt, öva öva öva 😀
Man kan ha olika fokus på att fota i motljus och vilket då ger olika effekter. Jag gillar de flesta effekterna motljus kan ge. T.ex. kan man skapa en härlig lyster kring personen, ni vet sådär som man kan se artister på scenen ha. Det blir som en häftigt konturljus, nästa lite aura liknande ljus.
Ett annat exempel är ett härligt flödande guldskimrande ljus, mycket eller lite beroende på hur jag vill porträttera personen/personerna. Ibland vill jag tona ner ljusflödet, då låter jag personen jag fotar stå där det hänger ner fina grenar, låter solen hamna direkt utanför bilden eller låter något annat skyla solen lite. Lite svårt att förklara, det är en känsla jag går på.

Lite exempel på motljusbilder;

 

maria_2

Maria i sin vackra krans. Här ligger solen precis bakom is klädda björkar och mellan två berg. Träden dämpar solen så pass så Maria får en jättefin guld-aura på sin högra sida (vänster för oss som tittar på bilden). Solen strålar in i bilden med ett mjukt ljus i hörnet och skapar en härlig stämning.

bröllop_2

Det här vackra brudparet fick sitta och mysa i solnedgången. Vad viskar han till henne? Något som får henne att stråla ialf. Här fick jag det guldskimrande ljuset att flöda in över paret, precis som jag var ute efter. Känslor och flödande ljus är underbart!!

IMG_5528

Att fota i strålande solsken ger mer ett vasst ljus och kan leda till kisande ögon och stora solkatter i ansiktet eller på andra delar av kroppen. Här hittade vi en kulle på stranden, där vi placerade henne med ryggen mot solen på en höjd mellan två kullar. Jag (vi, vi var två som fotade) låg i gropen nedanför. Den ljusa sanden reflekterade ljuset i hennes ansikte. En variant om man inte har mjuk sol.

IMG_6062

Ännu en bild där ljuset får flöda in över bilden för att skapa mer stämningsfull känsla. Här är det den lugna mjuka känslan som jag ville fånga. Även här var vi två som fotograferade.

bron_2

Och man behöver inte fota människor i flödande ljus, även Sundsvallsbron går bra att ha som motiv och låta solen gå upp bakom ena bropelaren.
Min vackra stad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s